WordPress kotisivut yritykselle

WordPress on maailman käytetyin verkkojulkaisujärjestelmä ja joka kolmas kotisivu on luotu WordPressilla. Miksi kyseinen alusta on yli muiden?
Wordpress kotisivut

Miksi WordPress on paras kotisivualusta?

WordPress on maailmanlaajuisesti tunnettu avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa kotisivujen, blogien ja verkkokauppojen luomisen ja hallinnoinnin. WordPress on luotu verkkojulkaisujärjestelmäksi, jota kuka tahansa voisi käyttää. WordPress kotisivut ovat helppokäyttöisiä, etenkin, kun sivulle on valittu oikeat lisäosat. Tämä tekee alustasta houkuttelevan valinnan niin aloitteleville nettisivujen omistajille kuin kokeneille verkkokehittäjillekin.

Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi syitä siihen, mitkä piirteet tekevät WordPressistä parhaan kotisivualustan. Lisäksi käymme läpi käyttämämme Elementor Pro lisäosan hyötyjä, joka mahdollistaa uudenlaisen sivuston hallinnan ja jota me käytämme pääsääntöisesti kaikissa verkkosivuprojekteissamme. Lisäosan avulla laadukkaita verkkosivuja on entistä nopeampi tuottaa, sekä myöhemmin ylläpitää ilman sen suurempaa kokemusta verkkosivujen hallinnoinnista.

WordPress kotisivut: Monipuolista ja helppoa

WordPress kotisivut sopii yritykselle kuin yritykselle. Oli kyseessä sitten palveluntarjoaja, verkkokauppa tai blogi, WordPressin avulla saadaan luotua toimiva ja joustava verkkosivukokonaisuus. Sen laajennettavuus tekee siitä otollisen vaihtoehdon myös kasvaville yrityksille, sillä sivustoa voi helposti muokata ja ominaisuuksia lisätä toiminnan kasvaessa tai muuttuessa. WordPress siis sopii lähes joka tilanteeseen ja siten jättää saumaa juurikin tulevaisuuden muutoksille. Listasimme alle WordPressin erityiset vahvuudet.

Laaja teema- ja lisäosavalikoima

Yksi WordPressin suurimmista vahvuuksista on laaja valikoima teemoja ja lisäosia, jotka helpottavat sivuston räätälöintiä ja mukauttamista omiin tarpeisiin. Teemojen avulla voi luoda sivustolle ammattimaisen visuaalisen ilmeen, kun taas lisäosat (plugin) tarjoavat toiminnallisuuksia, kuten yhteydenottolomakkeita, kalentereita ja jakopainikkeita sosiaaliseen mediaan.

Hakukoneoptimointi (SEO)

Verkkosivuston näkyvyys Google-hauissa on elintärkeää, sillä verkkosivut ilman mahdollisuutta hyvään hakukonenäkyvyyteen eivät palvele ketään. WordPress on hakukoneoptimoinnin kannalta hyvä valinta. WordPress kotisivut tuottaa standardien mukaista html-koodia ja looginen rakenne vaikuttaa positiivisesti näkyvyyteen. Alusta tarjoaa myös käyttäjäystävällisiä SEO-laajennuksia, joiden avulla voit optimoida sivustosi sisältöjä, meta-tietoja ja hallinnoida avainsanoja.

Parempi hakukonenäkyvyys tarkoittaa enemmän liikennettä sivustolle ja sitä kautta mahdollisuutta saada uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaa. Lue täältä lisää miten hakukoneoptimoinnin avulla voi saada lisää asiakkaita!

Responsiivinen suunnittelu

Sivustoilla vieraillaan nykyään entistä enemmän erilaisilla mobiililaitteilla ja lähes 60% kaikesta verkkoliikenteestä tuleekin mobiililaitteilta. On siis äärimmäisen tärkeää varmistaa, että sivusto näyttää hyvältä ja toimii saumattomasti erilaisilla laitteilla. WordPress kotisivut tarjoaa responsiivisen suunnittelun, mikä tarkoittaa, että sivusto mukautuu automaattisesti eri näyttökoille ja laitteille. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta, vähentää hylkäysprosenttia ja sitouttaa kävijöitä paremmin. Lue täältä lisää miksi verkkosivujen responsiivisuus on nykypäivänä tärkeää

Turvallisuus

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää sivuston ylläpidossa. Alustan turvallisuuteen panostetaan jatkuvasti ja säännölliset päivitykset takaavat hyvän turvallisuustason. WordPress on siis todella turvallinen verkkosivualusta, kun sitä käytetään oikein. Lisäksi alustalla on saatavilla lukuisia turvallisuuslisäosia, jotka auttavat suojaamaan sivustonsa haittaohjelmilta ja hakkeroinnilta. On kuitenkin tärkeää pitää koko sivuston ohjelmisto ja lisäosat ajan tasalla, jotta turvallisuusvaarat minimoituvat.

Jatkuva päivittäminen ja kehittäminen

WordPressin ollessa suosituin verkkosivualusta, alustaa päivitetään jatkuvasti ja käyttäjä voikin olla varma, ettei päivittyminen lopu lähitulevaisuudessa. Samoin alustalle saatavat lisäosat ovat jatkuvan kehityksen kohteena ja siten WordPressin kautta saat aina uusimmat keksinnöt käyttöösi. Päivitysten kautta alustalle saadaan käyttöön uusia toimintoja, jotka pitävät verkkosivusi ajantasaisina ja helppokäyttöisinä.

Elementor: Päivitä sivustoasi helposti itse

Elementor Pro on WordPressin lisäosa, joka tarjoaa visuaalisen sivurakentajan, ja se ansaitsee erityismaininnan mitä tulee sivuston helppoon päivittämiseen. Käytämme Elementoria verkkosivuprojekteissamme, jotta asiakas voi myös itse päivittää omaa verkkosivustoaan. Elementor Pro lisenssi sisältyy ylläpitämiemme sivustojen hintaan.

Visuaalinen muokkaus ja helppokäyttöisyys

Elementor mahdollistaa visuaalisen muokkauksen sivustolla, joka tarkoittaa, että voit nähdä muutokset reaaliajassa samalla, kun teet niitä. Sivunrakentaja toimii raahaa ja pudota -menetelmällä, joten voit helposti muokata sivustosi ulkoasua mm. lisätä kuvia tai tekstejä ilman tarvetta koodata tai opetella järjestelmää syvällisemmin. Tämä säästää aikaa ja vaivaa. Voit yrittäjänä helposti päivittää sivustoasi ilman tarvetta turvautua ammattikehittäjiin pienissä päivityksissä tai sisällönmuokkauksissa. Näin saat ajankohtaiset tiedot julki viiveettä.

Hyödynnämme Elementoria myös itse rakentaessamme sivustoja. Näin voimme luoda korkealaatuisia sivuja nopeammin ja siten kustannustehokkaammin. Elementorin käyttö ei pudota matkasta muita WordPressin etuja, vaan lisäosan avulla on mahdollista tuottaa myös suurempia verkkosivuprojekteja.

Sivuston ylläpito

Sivuston muokkaus onnistuu helposti Elementorin avulla. Miten sitten sivuston ylläpito? Kuka sen tekee?

Voit ylläpitää sivustoasi itse tai voimme tehdä sen puolestasi. Oli kyse WordPress verkkosivuista tai ei, tarvitset nettisivuillesi aina webhotellin sekä ylläpidon, jotta sivusto pysyy toimivana ja turvallisena. Verkkosivujen ylläpidolla tarkoitetaan taustalla tehtäviä päivityksiä turvallisuuteen ja toimivuuteen liittyen, ei sivuston sisällön, kuten värien ja tekstien muokkaamista. 

Aiemmin mainitulla webhotellilla tarkoitetaan vuokratilaa sivullesi eli sitä tilaa, mihin verkkosivusi tiedot ja sisältö tallennetaan verkossa. Tämä tila yhdistetään domainiisi eli verkkosivuosoitteeseesi, jolla kävijät löytävät nettisivusi. Webhotelli tarvitaan aina, sillä se on “tila”, jolle sivustosi rakennetaan. Ylläpidolla taas tarkoitetaan tästä tilasta huolehtimista. Ylläpito sisältää muun sivuston huollon ja päivittämisen. Ylläpitotarkistus tulee tehdä se noin kerran kuussa, jolloin sivustolle tehdään tarvittavat päivitykset.

Voit siis valita. Voit ostaa verkkosivuillesi tilan ja sen jälkeen ylläpitää sivustoa itse tai ulkoistaa ylläpidon meille, jolloin käymme sivuston päivitykset ja turvallisuuden läpi kerran kuussa, sekä tietysti huolehdimme kaikesta ongelmatilanteissa.

Yhteenveto

WordPress on paras valinta kotisivujen luomiseen ja hallinnointiin niin pienille kuin suurille yrityksille. Sen helppokäyttöisyys, laajennettavuus ja turvallisuus tekevät siitä luotettavan ja monipuolisen kotisivualustan – olitpa sitten aloitteleva sivuston omistaja tai kokenut verkkokehittäjä. Elementorin avulla pääset itse muokkaamaan valmista sivustoa ja siten verkkosivujen hallinnointi on yksinkertaista. Oli kyseessä sitten uuden sivuston luominen tai nykyisen päivittäminen, WordPress ja Elementor tarjoavat kaiken tarvittavan toimivien nettisivujen luomiseen ja ylläpitämiseen.