Mobiiliystävälliset kotisivut ovat must!

Yli puolet kotisivujen liikenteestä tulee puhelimella, jonka lisäksi tiettyjen alojen verkkosivuja googlataan lähes poikkeuksetta kännykällä. Mobiiliystävälliset kotisivut eivät ole tänä päivänä enää vain plussaa, ne ovat pakolliset.
Mobiiliystävälliset kotisivut - Team3

Miksi mobiiliystävälliset kotisivut sitten ovat niin tärkeät?

Kotisivujesi käytettävyys mobiilissa vaikuttaa kaikkeen asiakkaan käyttäjäkokemuksesta sivuston luotettavuuteen ja aina hakukonenäkyvyyteen asti.

Enää ei ole varaa luistaa kotisivujen toimivuudesta mobiilissa – sen on oltava listan kärkipäässä, kun ruksataan läpi asioita, mitä verkkosivuilta odotetaan. Mobiiliystävälliset kotisivut ovat usein jopa tietokoneversiota tärkeämpiä, kun sivuston kävijöistä suurin osa vierailee siellä puhelimella. Koska aihe on meillä erityisen lähellä sydäntä, listasimme alle kolme tärkeää seikkaa liittyen kotisivujen mobiiliystävällisyyteen.

1. Käyttäjäkokemus on suurimpia kilpailuvaltteja

Mikä onkaan ärsyttävämpää kuin sivustot, jotka eivät yksinkertaisesti pelitä kännykällä? Lähes jokainen tietää omasta kokemuksestaan, että ei-mobiiliystävällisillä sivuilla asioiminen on hankalaa ja hidasta. Siispä usein asia, jonka sivuilla haluaisit tehdä, jää tekemättä.

Mikäli omistat kotisivut tai verkkokaupan, olet luultavasti ajatellut minkälainen kokemus omilla verkkosivuillasi vieraileminen on. Löytävätkö asiakkaasi helposti tarjoamasi palvelut ja niiden hinnat? Jos toivot, että asiakas konvertoituu, eli suorittaa sivustolla tälle asettamasi tavoitteen (olkoon se sitten palvelun ostaminen, yhteydenotto tai uutiskirjeen tilaus), on sinun huolehdittava, että tämä on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Tärkeää on, että painikkeet ja kuvat ovat oikean kokoisia, teksti helposti luettavaa, ostopolku mahdollisimman yksinkertainen ja esimerkiksi pääpalvelut tai hinnasto enintään kahden klikkauksen päässä. Rakentamalla sivusi asiakaskokemus edellä, voit erottua kilpailijoidesi joukosta ja ansaita suuriakin kilpailuetuja!

2. Kotisivut ovat käyntikorttisi verkossa

Kotisivuilla on tärkeä rooli siinä, minkälainen kuva yrityksestäsi välittyy asiakkaalle. Haluatko vaikuttaa osaavalta, luotettavalta tai erottua kilpailijoistasi? Kotisivujen avulla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tähän, joten älä jätä tilaisuutta käyttämättä. Sosiaalisen median merkitys luotettavuudessa ja yrityskuvan rakentamisessa on jatkuvasti suurempi, mutta kotisivuja voidaan pitää yhä tärkeimpänä – ovathan ne käyntikorttisi verkossa.

Mitkä sitten ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat luotettavuuteen kotisivuilla, kun puhutaan mobiiliystävällisyydestä? Ne liittyvät hyvin pitkälti toiminnallisuuksiin ja siihen, toimivatko samat elementit niin pöytäkoneella, kuin kännykälläkin. Jotkut painikkeet, elementit ja animaatiot näyttävät varmasti hienoilta koneen näytöllä, mutta saattavat kostautua jos ne eivät toimi halutusti puhelimen ruudulla. Hajonneet kuvat ja galleriat, rikkinäiset linkit sekä muut virhetilat luovat sellaisen kuvan, ettei sivujen takana ole ollut osaava ja ammattitaitoinen porukka. Kannattaako heihin luottaa?

Jos puolestaan onnistut luomaan kotisivut niin, että ne näyttävät kivalta, toimivat hyvin ja huokuvat luotettavuutta myös puhelimella, on asiakkaan helppo palata – ehkä myös ohimennen huikata ystävälle ”hei tsekkaa nää, ompas kivat sivut”. Hyvä nyrkkisääntö on pitää elementit sivuilla sellaisina, että tiedät niiden varmasti toimivan myös kännykällä! Mobiiliystävälliset kotisivut palvelevat myös asiakastasi paremmin.

3. Mobiiliystävälliset kotisivut ovat Googlen suosiossa

Koska valtaosa hakukonehauista tehdään nykyään mobiililla, sivusi responsiivisuus on kultaakin arvokkaampi tekijä myös hakukoneoptimoinnin suhteen. Jos asiakkaat poistuvat nopeasti sivuiltasi niiden hankalan käytettävyyden tai epäluotettavuuden vuoksi, suosittelee Google sivujasi yhä harvemmin hakutuloksissa.

Lisäksi, Google on jo tovin käyttänyt sivuston latausnopeutta yhtenä tekijänä sijoittaessaan sivuja hakutulossivulle. Tämän vuoksi myös sivuston latausnopeus tulee ottaa huomioon, ja suunnittella kotisivut sellaisiksi, että niiden mobiiliversiot eivät ole turhan raskaat.

Yhteenvetona Google suosii hakukonetuloksissaan responsiivisia sivuja, joten nyt viimeistään on hyvä aika laittaa verkkosivut toimimaan kaikilla laitteilla!

Elementor kotisivueditori - Elementor Pro käyttöön WordPress sivuille

Meidän tehtävämme on huolehtia, että asiakkaidemme kotisivut toimivat myös mobiilissa. Käytössämme on yksi kansainvälisesti suosituimmista kotisivueditoreista Elementor, jonka helppokäyttöisyyden ja rajattomien mahdollisuuksien vuoksi kotisivujen suunnittelu mobiiliystävällisiksi on vaivatonta. Elementorin avulla kotisivusi välttyvät turhalta koodilta, ja sivusto pysyy nopeana. Mikä parasta, myös sinun on helppo muokata sivujasi jatkossa. Huolehdimme, että saat kattavat ohjeet ja käyttökoulutuksen projektien päätteeksi.

Jos sinua kiinnostaa tietää, minkälaista työskentely kanssamme on, voit lukea siitä lisää tästä. Löydät luettavaksesi myös valikoidut asiakastarinat meidän aikaisemmista toteutuksista. Mikäli sinua kiinnostaa tietää aiheesta enemmän, ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan sivuista ja niiden toimivuudesta lisää!