Jokaisella verkkosivustolla on domain, eli verkkotunnus. Hyvän verkkotunnuksen valitseminen on tärkeää, sillä verkkotunnus on osa yrityksen brändiä. Kasasimme muutamat vinkit hyvän domainin valintaan:
Pidä verkkotunnus lyhyenä
Asiakkaiden on helpompi muistaa lyhyet, nopeasti kirjoitettavat domainit verkkoselaimen hakukenttään.
Vältä ääkkösiä
Internetin käyttäjistä valtaosa ei käytä latinalaisia aakkosia, joiden ympärille Internetin keskeiset järjestelmät on rakennettu. Viime vuosiin asti monikielisyyden saralla on ollut valtavia puutteita, vaikka Internet onkin globaaliksi alustaksi tarkoitettu. Ääkköset aiheuttaa hämmennystä kääntäessä verkkotunnusta toiselle kielelle. Teknisesti kääntäminen jo onnistuu, mutta ongelmia aiheutuu yhä edelleen. Lue meidän verkkotunnuksen ääkkösistä koostuvasta artikkelista lisätietoja.
Staattiset linkit kuntoon
Itse verkkotunnuksen lisäksi myös verkkotunnuksen staattiset linkit (permalinks) tulee muotoilla asiakkaille helpoksi. Staattinen linkki on verkkotunnuksen jälkeen tuleva osa, jonka sivustolla kävijä näkee URL-osoitteessa. Staattisen linkin tehtävänä on viestiä millä välilehdellä nettisivun kävijä on. Esimerkiksi asiakkaan ollessa ”yhteystiedot”-välilehdellä, tulisi myös staattisen linkin olla ”yhteystiedot”.
Kuva /yhteystiedot ja /page-id-e23423
Staattiset linkit tulee hakukoneoptimoinnin parantamiseksi nimetä siten, että ne sisältävät yritykselle hyödyllisiä hakusanoja. Hakusanojen käyttö kertoo nimittäin hakukoneille mitä tietoa yrityksesi sivut sisältävät. Mikäli tämä kiinnostaa, lue myös 6 syytä hakukoneliikenteen laskuun.
Verkkotunnuksen suojaaminen, DNSSEC
Hyvän verkkotunnuksen valinnan lisäksi verkkotunnuksen suojaamiseen kannattaa panostaa. Tähän auttaa DNSSEC, eli Domain Name System Security Extension. Sen avulla voidaan vakuuttaa, että internetin käyttäjä pääsee sille sivustolle, jolla on tarkoitus vierailla.
Jos tarvitset DNSSEC suojatun verkkotunnuksen, ota meihin yhteyttä.