Mikä on SSL?

Mikä on SSL-varmenne ja miksi se on tärkeä osa yrityksesi verkkosivuja?

Viimeisten vuosien aikana nettisivujen turvallisuuden takaamisesta on tullut yhä tärkeämpää. Vuonna 2018 julkaistun GDPR lainsäädännön avulla Euroopan Unioni vaatii yrityksiä, jotka tekevät kauppaa Unionin alueella, takaamaan asiakkaidensa henkilökohtaisten tietojen turvatun keräämisen ja säilytyksen. Tämän vuoksi yritysten on tärkeä panostaa nettisivujen turvallisuuden takaamiseen.

Tätä auttaa SSL-varmenne.

SSL-varmenne suojaa asiakkaittesi tietoja heidän vieraillessaan nettisivuillasi. SSL-varmenne koostuu kahdesta suojaus-avaimesta, joista toinen on julkinen ja toinen yksityinen. Nämä avaimet koostuvat pitkistä satunnaisesti valituista numerosarjoista.

Näiden avainten avulla taataan, että nettisivun käyttäjän henkilökohtaiset tiedot, kuten pankkitunnukset ja henkilötunnukset, pysyvät turvassa tunkeilijoilta kuten hakkereilta ja henkilöllisuusvarkailta. Jos tunkeilija sattuu kaappaamaan yhteyden, SSL-varmenne takaa, ettei tämä näe kuin epämääräisiä numerosarjoja.

SSL-varmenne on keskeinen osa nettisivujen turvallisuutta ja sitä vaaditaan yrityksiltä, jotka keräävät asiakkaidensa henkilötietoja nettisivuillaan. SSL-varmenteesta on myös monia hyötyjä yrityksen toiminnan kannalta, sillä SSL-varmenne viestii nettisivujen kävijöille sivun turvallisuudesta ja yrityksen luotettavuudesta.

Miksi SSL?

Tietyillä asetuksilla selaimet eivät edes päästä sivuille, joista puuttuu SSL-varmenne. Pahimmassa tapauksessa tämä karkottaa mahdollisia asiakkaitasi, jotka yksinkertaisesti painavat ”takaisin”-painiketta ja siirtyvät kilpailijasi sivuille.

SSL-varmenne vaikuttaa myös yritysten toiminnan kannalta tärkeään hakukoneoptimointiin, sillä Google lisää SSL-varmenteen omaavien nettisivujen näkyvyyttä hakutuloksissa.

Ilmainen SSL-suojaus

Kaikki Team3:n ylläpidossa olevat verkkosivut sisältävät SSL-suojauksen, sillä mielestämme sen pitäisi olla perusasia vuonna 2022.

Laitapa viestiä, jos sivustosi ei ole turvattu – hoidetaan asia kuntoon pikimmiten.