Millainen on hyvä verkkotunnus?

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon domainia valitessa? Kannattaako Suomessa käyttää ääkkösiä verkkotunnuksessa? Miten domainin tietoturvaa voi parantaa?

Jokaisella verkkosivustolla on domain, eli verkkotunnus. Hyvän verkkotunnuksen valitseminen on tärkeää, sillä verkkotunnus on osa yrityksen brändiä. Kasasimme muutamat vinkit hyvän domainin valintaan:

Pidä verkkotunnus lyhyenä

Asiakkaiden on helpompi muistaa lyhyet, nopeasti kirjoitettavat domainit verkkoselaimen hakukenttään.

Vältä ääkkösiä

Lisää teksti ja linkki ääkkös -postaukseen

Staattiset linkit kuntoon

Itse verkkotunnuksen lisäksi myös verkkotunnuksen staattiset linkit (permalinks) tulee muotoilla asiakkaille helpoksi. Staattinen linkki on verkkotunnuksen jälkeen tuleva osa, jonka sivustolla kävijä näkee URL-osoitteessa. Staattisen linkin tehtävänä on viestiä millä välilehdellä nettisivun kävijä on. Esimerkiksi asiakkaan ollessa ”yhteystiedot”-välilehdellä, tulisi myös staattisen linkin olla ”yhteystiedot”. 

Kuva /yhteystiedot ja /page-id-e23423

Staattiset linkit tulee hakukoneoptimoinnin parantamiseksi nimetä siten, että ne sisältävät yritykselle hyödyllisiä hakusanoja. Hakusanojen käyttö kertoo nimittäin hakukoneille mitä tietoa yrityksesi sivut sisältävät.

Verkkotunnuksen suojaaminen, DNSSEC

Hyvän verkkotunnuksen valinnan lisäksi verkkotunnuksen suojaamiseen kannattaa panostaa. Tähän auttaa DNSSEC, eli Domain Name System Security Extension. Sen avulla voidaan vakuuttaa, että internetin käyttäjä pääsee sille sivustolle, jolla on tarkoitus vierailla.

Jos tarvitset DNSSEC suojatun verkkotunnuksen, ota meihin yhteyttä.