Microsoft 365 pakettien hinnat nousevat 1.4.2023 alkaen

Microsoft päivittää suosittujen 365 palvelunsa yrityspakettien hinnastoa tämän vuoden (2023) huhtikuusta alkaen. Hinnankorotukset tulevat olemaan noin 8 – 20% ja koskevat kaikkia asiakkaita.

Sitoutumalla palveluun vuodeksi, on mahdollista lukita hintataso vuodeksi eteenpäin. Tällöin tilatut lisenssit täytyy maksaa sopimusajan loppuun asti, vaikka ne haluaisi irtisanoa. Upgrade on mahdollista myös kesken tilauskauden, downgrade ei.

Hinnankorotusta ei tule sekottaa viime vuonna tehtyyn hintojen nostoon. Vuodentakaisten hinnankorotusten taustalla oli palveluiden jatkuva kehittäminen. Hinnat olivat ennen tätä pysyneet samalla tasolla vuodesta 2011, vaikka uusia ominaisuuksia palveluihin on tullut runsaasti lisää. Microsoft perustelee tämänvuotista hintojen korotusta EU:n, UK:n ja Norjan palvelujen hinnastojen yhdenmukaistamisella. Vastedes hinnasto on sidottu tarkemmin dollarin kurssiin.

Uudet hinnat

Uudet tarkemmat M365 hinnoittelut tulivat selville maaliskuun 2023 alussa. Asiakkaille on yhä tarjolla edullisempi hinnoittelu, jos sitoutuu palveluun vuodeksi. Edullisemmalla hinnoittelulla palveluiden hinnat pysyvät nykyisellä tasollaan. Palveluiden uudet hinnat ovat päivitetty tähän blogitekstiin. Hinnastoon ne lisätään 1.4.2023.

  • Microsoft 365 Business Basic – 7,15€ / kk / käyttäjä (5,95€ vuositilauksella)
  • Microsoft 365 Business Standard – 14,70€ / kk / käyttäjä (12,25€ vuositilauksella)
  • Microsoft 365 Business Premium – 26,00€ / kk / käyttäjä (21,64€ vuositilauksella)

 Täydet ominaisuudet ja hinnat voit lukea täältä. Hinnat alv 0%.

Lisenssien vaihtaminen

Uuden palvelumallin myötä on myös mahdollista keventää kustannuksia ostamalla vakiotyöntekijöille vuosilisenssit, mutta kausittaisille työntekijöille kuukausittainen lisenssi. Jos työvoimassa on vaihtuvuutta, tällöin ei tarvitse koko henkilöstön lisensseistä maksaa tulevaa hinnan korotusta.

Kannattaa olla myös tarkkana minkälaiseen lisenssiin sitoutuu ja kuinka pitkäksi aikaa. Uudet hinnoittelut tulevat aiheuttamaan edullisempia hinnoitteluja pidemmistä sopimuksista.  Jos halvemman hinnan perässä sitoutuu väärään lisenssityyppiin kolmeksi vuodeksi, voit lopulta joutua maksamaan kahdesta lisenssistä samaan aikaan.

Miten päivitän M365 tilaukseni?

Mikäli haluat keskustella uusista lisensseistä tai haluat kokonaan uudet M365 lisenssit, ota yhteyttä info@team3.fi tai soita meille suoraan 044 237 4244.

Päivitetty: 8.3.2023