Microsoft 365 pakettien hinnat nousevat 1.3.2022 alkaen

Microsoft päivittää suosittujen 365 palvelunsa yrityspakettien kuukausiveloitteista hinnastoa tämän vuoden (2022) maaliskuusta alkaen. Hinnankorotukset tulevat olemaan nykyisen tiedon mukaan noin 5 – 20% ja koskevat kaikkia asiakkaita.

Sitoutumalla palveluun vuodeksi, on mahdollista lukita hintataso vuodeksi eteenpäin. Tällöin tilatut lisenssit täytyy maksaa sopimusajan loppuun asti vaikka ne haluaisi irtisanoa. Upgrade on mahdollista myös kesken tilauskauden, downgrade ei.

Hinnankorotusten taustalla on palveluiden jatkuva kehittäminen. Hinnat ovat pysyneet samalla tasolla vuodesta 2011, vaikka uusia ominaisuuksia palveluihin on tullut runsaasti lisää. Tästä syystä Microsoft on päättänyt nostaa hinnastoaan vastaamaan kohti tämän päivän palveluiden tarjoamaa lisäarvoa.

Uudet hinnat

Uudet tarkemmat M365 hinnoittelut tulivat selville tammikuun 2022 alussa. Asiakkaille on tarjolla myös edullisempi hinnoittelu, jos sitoutuu palveluun vuodeksi. Edullisemmalla hinnoittelulla palveluiden hinnat pysyvät nykyisellä tasollaan. Palveluiden uudet hinnat ovat päivitetty tähän blogitekstiin että hinnastoon.

  • Microsoft 365 Business Basic – 5,90€ / kk / käyttäjä (5,30€ vuositilauksella)
  • Microsoft 365 Business Standard – 13,10€ / kk / käyttäjä (10,90€ vuositilauksella)
  • Microsoft 365 Business Premium – 20,90€ / kk / käyttäjä (19,90€ vuositilauksella)

 Täydet ominaisuudet ja hinnat voit lukea täältä. Hinnat alv 0%.

Lisenssien vaihtaminen

Uuden palvelumallin myötä on myös mahdollista keventää kustannuksia ostamalla vakiotyöntekijöille vuosilisenssit, mutta kausittaisille työntekijöille kuukausittainen lisenssi. Jos työvoimassa on vaihtuvuutta, tällöin ei tarvitse koko henkilöstön lisensseistä maksaa tulevaa hinnan korotusta.

Kannattaa olla myös tarkkana minkälaiseen lisenssiin sitoutuu ja kuinka pitkäksi aikaa. Uudet hinnoittelut tulevat aiheuttamaan edullisempia hinnoitteluja pidemmistä sopimuksista.  Jos halvemman hinnan perässä sitoutuu väärään lisenssityyppiin kolmeksi vuodeksi, voit lopulta joutua maksamaan kahdesta lisenssistä samaan aikaan.

Miten päivitän M365 tilaukseni?

Myyntimme on nykyisiin asiakkaisiin yhteydessä alkuvuoden 2022 aikana.

Mikäli haluat keskustella uusista lisensseistä tai haluat kokonaan uudet M365 lisenssit, ota yhteyttä info@team3.fi tai soita meille suoraan 044 237 4244.

Päivitetty: 10.10.2022

Kuule totuus kotisivuistasi

Mittaa kilpailukykysi verkossa.

Valitse ilmainen SEO kartoitus, jos haluat tietää kotisivujesi optimoinnin perusasiat – tai valitse suoraan kevyt raportti (350€) joka sisältää:

  • Sivuston nykytila-analyysi
  • Hakusana-analyysi
  • Muutostyöehdotukset