AIP suojaus lyhyesti

AIP, eli Azure Information Protection, on Microsoftin kehittämä sovellus, jonka avulla yritykset voivat suojata ja luokitella asiakirjojaan ja sähköpostejaan.

AIP on saatavilla kaikkiin Microsoftin M365-tuotteisiin, kuten Word-dokumentteihin ja Outlook- sähköposteihin.

Miten AIP toimii?

AIP:n tärkein käyttötarkoitus on suojata sähköpostiviestien sisältöä. AIP auttaa suojamaan M365-pakettiin kuuluvien ohjelmistojen asiakirjoja muun muassa määrittelemällä kenellä on oikeudet aukaista, lukea tai muokata asiakirjoja. Sähköpostit voidaan määritellä samalla tavalla kuin asiakirjat. Näiden lisäksi on myös mahdollista estää sähköpostien lähettäminen tai ”vastaa kaikille”-vaihtoehdon valitseminen.

Asiakirjojen ja sähköpostien luokittelussa AIP käyttää etikettejä, joilla voidaan osoittaa, kuinka sensitiivistä jaettu tieto on. Esimerkkinä, alla olevassa kuvassa lähettäjä on valinnut, että sähköpostissa jaettu tieto on salassa pidettävää, ja vain yrityksen sisäisesti jaettavaa.

Miten AIP auttaa yritystäsi?

Ensisijaisesti AIP auttaa yrityksiä ja sen työntekijöitä tunnistamaan kenelle jaettu tieto on osoitettu, sekä määrittämään miten tieto voidaan jakaa. Näiden avulla voidaan estää yrityksesi kannalta tärkeän tiedon leviäminen vääriin käsiin.

Miten saan AIP:n käyttöön?

Mikäli olet Microsoft 365 asiakkaamme, saat tilattua AIP:n käyttöösi laittamalla viestiä info@team3.fi